Ajax-opponent gaat zich ingraven: Vooral El Ghazi valt op

Ajax-opponent gaat zich ingraven: "Vooral El Ghazi valt op"

19-08-2015 19:05
8

Ajax maakt zich op voor het Europa League-duel met FK Jablonec. Donderdagavond komt de Tsjechische subtopper op bezoek in de Arena. 

In de achterhoede van Jablonec speelt de 33-jarige Tomas Hübschman, international en in het verleden liefst tien jaar lang speler van Shakhtar Donetsk. "We hebben alle Ajax-wedstrijden van dit seizoen bekeken. De uitschakeling in de voorronde van de Champions League was ongelukkig", vertelde de sterke verdediger tijdens een persconferentie. 

"Het is een goed team, met jonge spelers, die sterk zijn aan de bal. Vooral Anwar El Ghazi valt op, vanwege zijn doelgerichtheid."

Hübschman - in 2009 winnaar van de UEFA Cup - vindt het interessant om de ontwikkelingen van zijn landgenoot Vaclav Cerny op de voet te volgen. Het jonge talent maakte afgelopen weekeinde zijn Eredivisie-debuut namens Ajax. "Het is prachtig voor hem om zijn carrière hier bij Ajax te beginnen. Als hij zich zo blijft ontwikkelen en hard blijft werken heeft Vaclav het in zich om een fantastische speler te worden."

Jablonec schakelde in de vorige ronde FC Kopenhagen uit. "We willen hetzelfde spelen als tegen Kopenhagen. Een goede verdediging als basis en dan omschakelen uit de counter. Ajax gaat ongetwijfeld meer aan de bal zijn, voor ons is het belangrijk om geduldig te blijven", aldus Hübschman.