'Slimme' Ajax-captain geen valsspeler: Laat me niet zomaar vallen

'Slimme' Ajax-captain geen valsspeler: "Laat me niet zomaar vallen"

20-08-2015 21:11
2

Davy Klaassen was na de 1-0 overwinning van Ajax op Jablonec in de play-offs van de Europa League gematigd tevreden. "Met de uitslag ben ik blij, maar de uitvoering was niet geweldig", constateerde de aanvoerder na de zege in de Amsterdam Arena tegen FOX Sports.

Vooral in de eerste helft kon Ajax geen vuist maken, terwijl Jablonec een aantal goede mogelijkheden kreeg. "Het is lastig tegen zo'n team dat hier niet komt om te voetballen. Dat is heel moeilijk. We moesten met hoog tempo rondspelen, indribbelen en bewegen. Dat zag je bij de goal goed lukken. Maar dat hebben we verder te weinig gedaan. In de tweede helft ging het iets beter, maar het spel kan en moet beter."

Klaassen speelde zelf een hoofdrol in de aanloop naar de enige treffer, die vanaf de strafschopstip gemaakt werd door Arek Milik. De aanvoerder versierde een penalty na een vloeiend lopende aanval. "Ik zag dat hij wild inkwam, wachtte tot hij dicht bij me was en toen tikte hij me aan. Ja, dat is slim. Ik doe alles om te winnen. Ik speel niet vals, laat me niet zomaar vallen. Het was een goede aanval en een mooie actie."

De middenvelder heeft er alle vertrouwen in dat Ajax zich volgende week in Tsjechië definitief voor het hoofdtoernooi van de Europa League gaat plaatsen. "We zijn nog wel voor de 2-0 gegaan, maar niet ten koste van alles. Na tachtig minuten werd het ook wat zwaarder en wilden we niet teveel risico meer nemen. Tegen deze ploeg moeten wij gewoon doorgaan. Maar we zullen wel moeten oppassen, want het zijn gevaarlijke jongens. Als we ons ding doen, heb ik er heel veel vertrouwen in", besluit Klaassen.