Breaking news

LIVE: Ajax grijpt leiding na eigen goal Senesi, Bozenik-goal afgekeurd

De Boer onthult strijdplan in Tsjechië: Zorgen dat we daar niet in terecht komen

De Boer onthult strijdplan in Tsjechië: "Zorgen dat we daar niet in terecht komen"

Gepubliceerd: woensdag 26 augustus 2015 om 19:05wo 26-08-2015 om 19:05

Alles draait op dit moment bij Ajax om de Europa League-wedstrijd van donderdagavond tegen FK Jablonec. De Amsterdammers gaan Tsjechië een 1-0 voorsprong uit het heenduel verdedigen. Voor trainer Frank de Boer is de opdracht helder.

"Ik vind wel dat we van deze tegenstander moeten winnen en doorgaan naar de poulefase", beschouwde de oefenmeester woensdag voor met Ajax TV. "Zij hebben een paar goede spelers, op het middenveld staan een paar handige jongens en voorin hebben ze een fysiek sterk aanspeelpunt. En ze blijven maar gaan", vervolgt De Boer. 

"Maar ze zullen ietsje meer moeten komen, laten we hopen dat we daarvan kunnen profiteren. In standaardsituaties zijn ze gevaarlijk, dus we moeten zorgen dat we daar niet te veel in terecht komen", waarschuwt de coach.

"Ze zullen niet direct de sluizen open gooien, maar ik verwacht wel dat er iets meer druk zal zijn. Wij zullen zoals de laatste tijd spelen, het spel domineren en van daaruit tot kansen proberen te komen. Die filosofie zal niet anders zijn. Er is maar één oplossing en dat is een goede wedstrijd spelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws