In het kort: NEC wint nipt van amateurs, FC Groningen geeft Pelikaan klop

In het kort: NEC wint nipt van amateurs, FC Groningen geeft Pelikaan klop

02-09-2015 23:03
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

NEC heeft het moeilijk met amateurs
NEC heeft woensdagavond een oefenduel met de amateurs van SC Woezik nipt gewonnen. De wedstrijd eindigde in 4-2 in het voordeel van de eredivisionist. Halverwege leidde NEC met 2-0 dankzij goals van aanwinsten Joey Sleegers en Marcel Ritzmaier. Woezik knokte zich terug naar 2-2, in de slotfase maakte spits Kristján Emilsson het verschil met twee treffers.

FC Groningen verslaat Pelikaan S
Ook voor FC Groningen stond er woensdagavond een oefenduel op het programma. De ontmoeting met amateurclub Pelikaan S was geheel gewijd aan het goede doel Make-A-Wish. De bekerwinnaar won in Oostwold met 5-0, dankzij goals van Danny Hoesen (2x), Michael de Leeuw (2x) en Juninho Bacuna. Internationals als Simon Tibbling en Albert Rusnak ontbraken. 

KNVB handhaaft straf Utrecht-fans
De tuchtcommissie van de KNVB heeft besloten om de straf die het FC Utrecht eerder oplegde te handhaven. De Domstedelingen moeten een geldboete van tienduizend euro betalen en kunnen op 5 april, tijdens de beladen wedstrijd tegen Ajax, geen beroep doen op de supporters op de fanatieke Bunnikside.

De straf werd opgelegd naar aanleiding van de spreekkoren tijdens de vorige editie van FC Utrecht - Ajax. De KNVB vond dat Utrecht te weinig heeft gedaan om tegen de spreekkoren op te treden.

Schorsing Afellay verlaagd
Stoke City moet het de komende twee wedstrijden stellen zonder Ibrahim Afellay. De Oranje-international was in eerste instantie drie wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in de competitiewedstrijd tegen West Bromwich Albion. Stoke ging echter in beroep tegen de straf en met succes. Afellay mist nu alleen de duels met Arsenal en Leicester City.

Lokhoff tekent bij in Wolfsburg
Ton Lokhoff heeft zijn contract bij VfL Wolfsburg met twee jaar verlengd. De Duitse bekerwinnaar maakt dat woensdag bekend. Lokhoff-  voormalig trainer van onder meer NAC Breda en Excelsior - ligt nu tot medio 2018 vast bij de aanstaande Champions League-opponent van PSV. De oefenmeester is sinds de zomer van 2014 actief voor Wolfsburg. 

Braafheid de klos

In navolging van Zakaria Bakkali bij Valencia hoeft ook Edson Braafheid bij SS Lazio niet te rekenen op speelminuten in Europees verband. De Italiaanse club heeft de oud-speler van FC Twente niet ingeschreven voor de Europa League. Lazio schreef 25 spelers in voor het tweede Europese clubtoernooi, maar daar staat Braafheid volgens Corriere dello Sport niet op. Stefan de Vrij, Wesley Hoedt en Ricardo Kishna zijn wel ingeschreven.

Navas gespaard
De afgeketste ruil tussen David de Gea en Keylor Navas dreunt nog na. Laatstgenoemde krijgt van de Costa Ricaanse voetbalbond de tijd om de commotie van de afgelopen twee dagen rustig te verwerken. Navas hoeft zich dan ook niet bij de nationale ploeg te melden, zo meldt de bond op Twitter. Navas, die het seizoen als eerste doelman begon in Bernabéu, speelt nu in ieder geval tot januari voor de Madrilenen.