Ajax versterkt zich voor drie jaar met talentvolle Duitse buitenspeler
Younes maakte tijdens het EK onder 21 indruk op trainer Frank de Boer

Ajax versterkt zich voor drie jaar met talentvolle Duitse buitenspeler

14-07-2015 09:36

Ajax heeft zich per direct versterkt met de 21-jarige Amin Younes. Dit meldt Voetbal International. De Amsterdammers nemen de vleugelaanvaller over van Borussia Mönchengladbach. Hij tekent in de hoofdstad een contract voor drie jaar.

Amin Younes staat te boek als een technisch vaardige vleugelspits. Vorig seizoen werd de 21-jarige Duitser verhuurd aan FC Kaiserslautern, waar hij in veertien wedstrijden tweemaal het net wist te vinden. De jongeling maakte op 1 april 2012 zijn debuut in de Bundesliga.

Ajax-trainer Frank de Boer zag Younes op het EK onder 21 in Tsjechie. Hij bekeek de wedstrijd tussen Jong Duitsland en Jong Denemarken, onder meer voor Pione Sisto. Die deal ging echter niet door, waarna Ajax overschakelde naar Younes. Een goedkoper alternatief, aangezien hij bij Mönchengladbach een aflopend contract had.

In Amsterdam moet Younes zien af te rekenen met de nodige concurrentie. Anwar El Ghazi, Ricardo Kishna en Viktor Fischer gelden als buitenspelers, terwijl ook Queensy Menig in de voorbereiding de kans heeft gekregen.