Vitesse geeft veertienjarig toptalent kans, Engelse clubs liggen al op de loer

7 oktober 2015 om 14:00

Vitesse laat een aantal grote talenten uit de opleiding ruiken aan het echte werk. Tijdens de interlandperiode mogen vijf jeugdspelers meetrainen met de A-selectie.

Onder hen de pas veertienjarige Georgy Theuns, een linker centrale verdediger die eerder actief was in de opleiding van ADO Den Haag. Theuns is nog actief in de C-jeugd, maar doet het daar zo goed dat hij zich van Peter Bosz mag laten zien.

Ook Thomas Buitink (15) verschijnt woensdagmiddag om 14.15 uur op het veld op Papendal. Buitink is een vijftienjarige spits. Hij maakt sinds 2010 deel uit van de opleiding van de Arnhemmers. Sindsdien heeft hij meer dan honderd competitiedoelpunten gemaakt voor Vitesse.

Dat is niet alleen onopgemerkt gebleven bij de leiding van Vitesse, maar ook in Engeland. Scouts van de grootste Engelse clubs, waaronder Manchester United, Manchester City, Arsenal en Chelsea, zijn al op Papendal wezen kijken naar Buitink, weet VoetbalPrimeur. Omdat Buitink nog geen zestien is, kan Vitesse hem nog geen contract aanbieden. Ook Theuns vindt zijn naam inmiddels terug op Engelse scoutingslijstjes.

Vitesse laat aan deze website weten dat behalve Theuns en Buitink ook Anil Mercan (18), Bilal Bayazit (16) en Mitchell van Bergen (16) meetrainen tijdens de interlandperiode.