NAC-captain ontkent: Misschien geldt hier wel een oude voetbalwet

NAC-captain ontkent: "Misschien geldt hier wel een oude voetbalwet"

07-10-2015 14:06

Na Jelle ten Rouwelaar heeft ook Michael Dingsdag gereageerd op het ontslag van Robert Maaskant bij NAC Breda. Dinsdagavond werd de trainer van de Jupiler League-formatie per direct uit zijn functie ontheven. 

Dingsdag laat aan onder meer BN/De Stem weten dat de spelersgroep van NAC in een gesprek met de raad van rommissarissen heeft laten weten dat er geen vertrouwen was in een snelle verbetering van de resultaten bij de kwakkelende degradant. "Maar we hebben zeker niet om zijn ontslag gevraagd", aldus de centrale verdediger. 

"We zijn uitgenodigd door de RvC om onze mening te horen. Die hebben we gegeven. Over wat er precies is verteld en gevraagd in dat gesprek ga ik niets zeggen", gaat hij verder. "We hebben Robert zeker niet een mes in zijn rug gestoken. Hij wist van het gesprek van dinsdagavond en hij uit eerdere groepsgesprekken wat er leefde bij de spelers. We hebben niet achter zijn rug om gehandeld."

"Misschien geldt hier wel een oude voetbalwet dat het gemakkelijker is om bij tegenvallende resultaten de trainer te ontslaan dan de hele spelersgroep", gaat de captain verder. "In Zwitserland heb ik in vijf jaar tijd wel twaalf verschillende trainers voor de groep gehad."