Daarna wil ik naar een club als Ajax, Atlético, Liverpool, City of Arsenal

"Daarna wil ik naar een club als Ajax, Atlético, Liverpool, City of Arsenal"

Gepubliceerd: dinsdag 27 oktober 2015 om 13:41di 27-10-2015 om 13:41

Het Chileense talent Gabriel Mazuela steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. De zestienjarige aanvaller wil in de toekomst dolgraag de stap naar Ajax - of een andere grote club - maken, zegt hij in gesprek met FIFA.com.

Mazuela, die nu nog in zijn geboorteland voor Club Universidad de Chile speelt, ziet Sergio Agüero en Luis Suarez als zijn grote voorbeelden. Net als laatstgenoemde wil hij zijn eerste Europese stappen in Nederland zetten. "Allereerst wil ik naam maken bij Club Universidad de Chile. Daarna wil ik naar een club als Ajax, Atlético Madrid, Liverpool, Manchester City of Arsenal. Het zijn clubs met historie, daar houd ik van."

Mazuela scoorde afgelopen week voor Chili onder-17 tegen de leeftijdsgenoten van de Verenigde Staten. Daardoor plaatsten de Chilenen zich voor de achtste finales van het WK onder 17. Mexico wordt daarin de tegenstander. "Voordat we het WK begonnen, hebben we nog een vriendschappelijke wedstrijd tegen ze gespeeld. We kennen hen dus goed, maar ze kennen ons ook..."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws