Clubloze Gourcuff heeft beet en tekent contract bij voormalige werkgever

Clubloze Gourcuff heeft beet en tekent contract bij voormalige werkgever

02-11-2015 21:12

Yoann Gourcuff keert terug op het oude nest. De 29-jarige middenvelder heeft een contract getekend bij Stade Rennes, de club waar hij in 2004 zijn officiële debuut in het profvoetbal maakte.

Rennes legt Gourcuff transfervrij vast, want de middenvelder zat sinds zijn vertrek bij Olympique Lyon afgelopen zomer zonder club. En dat is opvallend, want ooit werd Gourcuff nog als een van de grootste talenten van Europa gezien. In zijn eerste twee seizoenen bij Rennes maakte de Fransman zoveel indruk dat AC Milan hem in 2006 oppikte.

Nadat zijn dienstverband in Italië niet echt een daverend succes werd, haalde Girondins Bordeaux hem na twee seizoenen terug naar Frankrijk. Bij die club beleefde Gourcuff zijn grootste successen tot dusver. In het seizoen 2008/09 werd de middenvelder, met onder meer Marouane Chamakh en Yoann Gouffran als ploeggenoten, landskampioen met Bordeaux.

In 2010 pikte Lyon hem op, maar bij die club slaagde Gourcuff er in vijf seizoenen nooit in om uit te groeien tot absolute uitblinker. Nu keert de middenvelder dus terug bij Rennes, waar hij vanwege een blessure pas vanaf 2016 voor in actie kan komen.