Hasselbaink dreigt sterspeler direct te verliezen: Niet gek lopen maken

Hasselbaink dreigt sterspeler direct te verliezen: "Niet gek lopen maken"

08-12-2015 09:00
2

Jimmy Floyd Hasselbaink sprak maandagavond voor het eerst met de Engelse pers als manager van Queens Park Rangers. Hij werd direct geconfronteerd met vragen over sterspeler Charlie Austin, de spits die een aflopend contract heeft. Een vertrek dreigt. Of toch niet?

De 26-jarige spits hoeft niet te hopen op een vertrek in de winterstop. "Ga hem niet gek lopen maken, hij zal niet gek worden gemaakt", zei Hasselbaink tegenover Sky Sports. "Ik kijk er erg naar uit om aan de slag te gaan met Charlie en natuurlijk ook met de rest van de groep. Charlie is een belangrijke individu voor deze club, maar het draait uiteindelijk om het team. Ik wil geen individuen. Je hebt een team nodig om prijzen te winnen, een individu kan alleen een wedstrijd voor je winnen."

Gaat Hasselbaink in de winterstop al direct zakendoen? "Ik wil eerst met deze groep aan het werk gaan. Ik denk dat deze spelers dat ook verdienen." De oefenmeester maakte furore als manager van Burton Albion, waarmee hij promoveerde en in de League One zelfs bovenaan stond voor zijn vertrek naar QPR. "Het geheim bij Burton? Hard werken. Toegewijd zijn. Wat ik hen heb gebracht? Dat is aan andere mensen om dat over mij te zeggen. Ik werk op een bepaalde manier, ik wil dat mijn spelers elke dag met een lach op hun gezicht verschijnen én weer naar huis gaan."