Spits hoofdklasser topscorer in KNVB Beker: Misschien hou ik die titel vast

Spits hoofdklasser topscorer in KNVB Beker: "Misschien hou ik die titel vast"

15-12-2015 18:05

Met vijf doelpunten is Patrick Gerritsen de verrassende topscorer in het KNVB Bekertoernooi. De 28-jarige aanvaller speelde in het verleden profvoetbal bij FC Twente en werd in 2006 zelfs Europees kampioen met Jong Oranje. Het voormalige toptalent hoopt zijn de koppositie in het topscorersklassement vast te houden.

"Degenen die kort onder mij staan zijn allemaal uitgeschakeld", vertelt een lachende Gerritsen aan De Telegraaf. Dinsdagavond treedt hij met hoofdklasser Excelsior '31 aan tegen Jupiler League-club FC Den Bosch. "Als ik er nog één of twee bij kan maken hou ik die titel misschien vast, maar dat is vooral leuk voor de statistieken en om een keer positief in het nieuws te komen."

Tijdens zijn profcarrière was er vaker negatieve aandacht voor de vleugelaanvaller, vanwege terugkerende blessures. Gerritsen zakte af van FC Twente naar Go Ahead Eagles, om uiteindelijk terecht te komen bij Excelsior '31. "Nog twee maanden volhouden en dan ben ik voor het eerst sinds mijn achttiende een jaar achtereen fit", sluit Gerritsen hoopvol af.