Italiaanse spits beschuldigd van banden met maffia en pedofilie

Italiaanse spits beschuldigd van banden met maffia en pedofilie

15-01-2016 18:18
7

Fabio Quagliarella verliet Napoli in 2010. De Italiaan is nu naar buiten gekomen met de werkelijke reden. Voor de Italiaanse rechter gaf de huidige spits van Torino aan dat hij gestalkt werd door een politieagent.

Quagliarella moest getuigen in het proces tegen de voormalige agent Raffaele Piccolo, die terechtstaat voor stalken en lastigvallen van vips in Napels. Quagliarella vertelt één van de slachtoffers te zijn. De agent zou hem uitgemaakt hebben voor maffiamaatje en pedofiel.

Quagliarella werd bestookt met anonieme brieven en sms'jes waarin de voetballer in verband met gebracht met de Camorra, de Napolitaanse maffia, en seksuele uitspattingen. Ook werd hij afgeperst. "Mijn vertrek naar Juventus was het gevolg van de valse en absurde beschuldigingen dat ik een camorrista en pedofiel was en deelnam aan orgieën", citeert Corriere dello Sport de oud-international van de Italiaanse nationale voetbalploeg. "Deze beschuldigingen kreeg ik niet alleen toegestuurd, maar op de een of andere manier kreeg ook Napels-voorzitter De Laurentiis die onder ogen', aldus Quagliarella.