PSV-sieraad: Hij is een back voor Barcelona, Real Madrid of Manchester United

PSV-sieraad: "Hij is een back voor Barcelona, Real Madrid of Manchester United"

05-03-2016 08:51
16

Jetro Willems is volgens PSV-trainer Phillip Cocu wel klaar voor een volgende stap. Denken Aad de Mos en Bert van Marwijk daar ook zo over?

"Hij is een back voor Barcelona, Real Madrid of Manchester United. Hij moet nu niet naar pakweg Leicester City of Southampton gaan. Daar zou het voor hem veel moeilijker zijn", vertelt De Mos in het Algemeen Dagblad. Willems is een zeldzaamheid, oordeelt de analist. "Zo'n bal waar een spits alleen maar tegenaan hoeft te lopen zoals Luuk de Jong nu bij PSV? Die backs zijn er amper.''

Van Marwijk vervolgt: "Marcelo, vroeger Roberto Carlos, met die types vergelijk ik hem ook. Natuurlijk: Willems moet dat niveau nog gaan halen, maar ik vind hem een ontzettend interessante speler omdat je ziet: eigenlijk heeft hij voetballend te veel kwaliteiten voor linksback. Hoe ga je daar dan mee om? Dat soort spelers vindt al snel dat ze beter tot hun recht komen op posities meer naar voren in het elftal. Linksbuiten, nummer 10. Dat werk. Terwijl ze juíst als back de wereldtop kunnen halen als ze in sommige situaties leren om iets meer verdedigend te denken."

Dat moet Willems ook nog leren, vindt Van Marwijk. "Maar tegelijkertijd zien we hem al meedoen in het spel van teams als Barcelona en Real Madrid. En stel nou: de écht grote clubs zouden deze zomer komen, dan zal ie ook wel denken: ja, trainers, allemaal goed bedoeld wat jullie zeggen, maar het zal wel."