Het beste Feyenoord-elftal van de laatste tien jaar: middenvelders

13 maart om 14:30

Laat je stem horen! FeyenoordPrimeur stelt het beste Feyenoord van de afgelopen tien jaar samen. Dat doen we door voor iedere linie de beste spelers van deze tijdspanne te nomineren. Hier kun je kiezen tussen zeven middenvelders.

Tonny Vilhena: Tonny speelt al sinds 2003 bij Feyenoord. Hij debuteerde op 22 januari 2012 in het eerste elftal. Onder Ronald Koeman en Fred Rutten was Vilhena basisspeler, onder Giovanni van Bronckhorst is hij dat niet altijd. Echter besloot hij ondanks zijn bijrol in Rotterdam te blijven vanwege zijn zieke moeder. Aan interesse geen gebrek voor Vilhena. Als we de geruchten mogen geloven, heeft hij de clubs voor het uitkiezen.

Jordy Clasie: Kind van de club. Werd verhuurd aan Excelsior en maakte zijn profdebuut tégen Feyenoord. In 2011 keerde hij terug en maakte hij zijn debuut voor Feyenoord tegen... Excelsior. Hij groeide al snel uit tot publiekslieveling. Was ondanks zijn jonge leeftijd een van de meest constante spelers van Feyenoord, hetgeen hem ook een plek in de WK-selectie van de toenmalige Oranje-bondscoach Louis van Gaal opleverde. Na het WK besloot hij nog een jaar te blijven in Rotterdam, terwijl grote clubs op de loer lagen. Vertrok na het seizoen 2014/2015 naar het Southampton van Ronald Koeman.

Karim El Ahmadi: El Ahmadi is nu bezig aan zijn tweede periode in Rotterdam. Speelde tweeënhalf seizoen voor Feyenoord alvorens hij werd verhuurd aan Al-Ahli uit Dubai. In Rotterdam hoopten ze, gezien het hoge salaris van de middenvelder, dat hij definitief overgenomen werd. Toch keerde El Ahmadi terug bij Feyenoord. Onder Koeman bloeide de Marokkaan helemaal op. In juni 2012 vertrok hij voor iets minder dan vier miljoen euro naar Aston Villa. Na twee seizoenen in Engeland keerde hij weer terug bij Feyenoord waar hij nu een van de belangrijkste schakels is.

Jonathan De Guzman: De Guzman kwam op twaalfjarige leeftijd de jeugd van Feyenoord binnenwandelen. Hij maakte zijn debuut in de hoofdmacht in het seizoen 2005/2006, toen Erwin Koeman de leiding had. Aan het einde van het seizoen 2009/2010 vertrok hij transfervrij omdat hij zijn contract bij Feyenoord niet wilde verlengen. Het Spaanse Real Mallorca pikte De Guzman op. Via Villarreal en Swansea City kwam De Guzman terecht bij het Italiaanse Napoli, dat 7,5 miljoen euro betaalde aan de Engelsen.

Georginio Wijnaldum: Speelde tussen 2004 en 2007 in de jeugdopleiding van Feyenoord, waarna hij tussen 2007 en 2011 111 wedstrijden in Feyenoord 1 speelde. Door de slechte prestaties van de club besloot Gini naar PSV te vertrekken in de zomer van 2011. In Eindhoven groeide de middenvelder uit tot basiskracht, spelmaker en uiteindelijk zelfs aanvoerder. Nadat hij in 2014/2015 kampioen werd met PSV én een ijzersterk WK speelde met het Nederlands elftal, vertrok hij voor zo'n twintig miljoen euro naar de Premier League: Newcastle United.

Leroy Fer: Het carrièreverloop van Fer is bijna identiek aan het carrièreverloop van Wijnaldum. Net als Gini speelde Fer lange tijd in de jeugdopleiding van de Feyenoord. Na 103 duels, waarin hij veertien keer het net vond, vertrok hij medio 2011 naar concurrent FC Twente. Na twee seizoenen in Enschede vertrok hij in de zomer van 2013 naar Norwich City. Inmiddels staat de elfvoudig Oranje-international onder contract bij Championship-club Queens Park Rangers, maar speelt hij op huurbasis bij Swansea City dat uitkomt in de Premier League.

Nuri Sahin: Sahin speelde slechts één seizoen in Rotterdam, maar wist daarin indruk te maken. De Duitse Turk stond in het seizoen 2007/2008 onder contract bij Borussia Dortmund, maar werd voor een seizoen aan Feyenoord verhuurd. Onder toenmalig trainer Bert van Marwijk speelde Sahin 29 duels in het goddelijke rood-witte shirt. De middenvelder wist daarin zes keer het net te vinden. Na avonturen bij Real Madrid en Liverpool speelt Sahin nu opnieuw bij Dortmund. In de Bundesliga krijgt hij echter maar weinig speelminuten toebedeeld van trainer Thomas Tuchel.

Stem ook op:
- Doelman
- Rechtsback
- Centrale verdedigers
- Linksback
- Middenvelders
- Aanvallers

Welke spelers mis jij nog in de lijst? Wie moet er winnen? Laat het weten in een reactie!