Maher wilde zélf niet naar Madrid: 'Wat heeft hij aan twee dagen niks doen?'

14 maart om 13:00

EXCLUSIEF - Adam Maher heeft er zélf voor gekozen om niet met de PSV-selectie mee te reizen naar Madrid. De middenvelder vindt het op dit moment belangrijker om speelminuten te maken bij Jong PSV.

Het bericht dat Maher door Phillip Cocu buiten de selectie is gelaten voor de wedstrijd tegen Atlético Madrid, weerspreekt zijn zaakwaarnemer Sigi Lens. "Adam heeft zélf gevraagd om niet mee te gaan", zegt de belangenbehartiger tegen VoetbalPrimeur. "Hij wist zelf wel dat hij daar op de tribune zou komen te zitten. Dan kan hij dus net zo goed hier blijven."

Maandagavond speelt Jong PSV in de Jupiler League tegen Helmond Sport, voor Maher een mooi moment om ritme op te doen. "Het is dus niet zo dat Phillip heeft aangegeven: we laten je buiten de selectie." Op de vraag of het niet gek is dat Maher niet hoe dan ook bij de kraker tegen Atlético wil zijn, is zijn zaakwaarnemer duidelijk. "Voor Adam is het niet goed als hij in Madrid twee dagen niks doet en op de tribune zit. Wat heb je daaraan?"

Wel wordt steeds duidelijker dat de kans groot is dat Maher komende zomer op zoek gaat naar een nieuwe club. Zijn laatste speelminuten in het eerste elftal dateren van 27 januari, uit tegen Excelsior. Lens: "De kans is groot dat hij gaat vertrekken. Ik kan moeilijk zeggen dat het anders ligt."