Update: Maas is klaar met verdediger: 'Dat besluit heb ik gisteren genomen'

18 maart om 13:12

Kelvin Leerdam is opnieuw uit de selectie van Vitesse gezet. Aanleiding is een kritisch interview dat hij deze week gaf aan Voetbal International.

Leerdam noemde de manier waarop Vitesse met hem omging onder meer kapitaalvernietiging en dat is hem niet in dank afgenomen. De rechtsback, die in zijn eerste seizoen nog een basisplaats had, maar nu genoegen moet nemen met een plek op de bank, moest zich vrijdagochtend op de club melden. Vitesse meldde hem daar dat hij 'de club in diskrediet had gebracht' en uit de selectie is gezet.

Extra opvallend is dat Vitesse het artikel zondag al onder ogen had gekregen, zo meldt Voetbal International. Dit was echter drie dagen voor de publicatiedatum. Leerdam trainde dinsdag en woensdag dan ook nog gewoon mee. Afgelopen januari werd Leerdam ook al uit de selectie gezet. Destijds werd hem een gebrekkige instelling verweten.

Update 13.11 uur: Tegenover Voetbal International heeft Vitesse-trainer Rob Maas gereageerd op het nieuws rond Leerdam. Veel wil de oefenmeester niet over de kwestie kwijt. "Leerdam was mijn beslissing. Dat besluit heb ik gister al voor mezelf genomen. Het enige wat ik er over kwijt wil is dat ik teleurgesteld ben", aldus Maas, die ook niet verder wil ingaan op de reactie van de voormalig Feyenoorder. "De zaak gaat naar boven. Ik beslis of hij terugkeert in het elftal."