Einde aan zegereeks Barcelona na dramatische tweede helft

20-03-2016 18:06
2

Barcelona heeft niet optimaal weten te profiteren van het puntenverlies van Atlético Madrid (2-1 verlies tegen Sporting Gijon). De ploeg van Luis Enrique kwam op een 2-0 voorsprong tegen Villarreal, maar speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk.

Voor Barça betekende het gelijkspel het einde van een zegereeks die twaalf overwinningen standhield. Ivan Rakitic opende na twintig minuten de score, waarna Neymar een zelf versierde strafschop benutte. De 2-0 ruststand leek het sein voor Barcelona om het uit te spelen, maar daar wilde Villarreal niet aan meewerken.

In de tweede helft kwam de nummer vier van de Primera Division namelijk sterk terug. Cédric Bakambu maakte de aansluitingstreffer, waarna een knullig eigen doelpunt van invaller Jérémy Mathieu het puntverlies van Barcelona inleidde. Door het gelijkspel is de voorsprong van Barcelona op nummer twee Atlético met slechts één punt vergroot. Barça, dat na de interlandperiode Real Madrid ontvangt, heeft nu negen punten voorsprong.