In het kort: ex-Arsenal-spits duikt op in Amerika, De Boer geopereerd

In het kort: ex-Arsenal-spits duikt op in Amerika, De Boer geopereerd

23-03-2016 19:53
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Baptista tekent bij Orlando City
Julio Baptista vervolgt zijn loopbaan in de Verenigde Staten. De inmiddels 34-jarige oud-spits van Real Madrid, Arsenal en Sevilla wordt bij Orlando City ploeggenoot van Kaká. De Braziliaan zat sinds december zonder club, nadat hij was vertrokken bij Cruzeiro. 

NEC wijkt voor terreurdreiging in Brussel

De oefenwedstrijd tussen NEC en Anderlecht gaat donderdag door, maar wel op een geheime locatie. Beide ploegen zouden achter gesloten deuren in het Constant vanden Stockstadion in Brussel spelen. Vanwege de terreurdreiging in België is er een geheime locatie gezocht, meldt De Gelderlander.

De Boer geopereerd
Frank de Boer is dinsdag onder het mes geweest nadat hij maandag zijn rechter achillespees afscheurde. 'Nu snel herstellen', liet de Ajax-trainer weten via Twitter. De Boer moet ongeveer zes weken herstellen. Hij liep de blessure op tijdens een potje voetvolley op de training van Ajax.

Calhanoglu moet vrezen voor EK
Niet door een blessure, maar door een zware schorsing dreigt Hakan Calhanoglu (Bayer Leverkusen) het EK met Turkije te missen. De 22-jarige spelmaker wordt door Trabzonspor beschuldigd van contractbreuk. Mogelijk wordt hij daarom voor vier maanden geschorst. Volgens BILD is half mei de definitieve uitspraak.

Gutierrez eist geld van Newcastle
Jonas Gutierrez wil geld zien van Newcastle United. De geplaagde Premier League-club is voor 2,5 miljoen euro aangeklaagd door de Argentijn, die in het seizoen 2008/2009 de overstap naar St. James' Park maakte. Er kwam echter een einde aan zijn verblijf, omdat zijn contract afgelopen jaar niet werd verlengd. Gutierrez meent dat hij opzettelijk buiten de ploeg werd gehouden, nadat hij was genezen van teelbalkanker.

EK-duels mogelijk in lege stadions
Bernard Cazeneuve, de Franse minister van Binnenlandse Zaken, sluit niet uit dat er tijdens het aanstaande EK 2016 wedstrijden achter gesloten deuren worden afgewerkt. Dat heeft uiteraard alles te maken met eventuele terroristische dreiging. "Sinds de aanslagen van januari 2015 in Parijs zijn al veel zware veiligheidsmaatregelen genomen. Je kunt het aantal niet blijven verhogen", aldus Cazeneuve. Bij serieuze dreiging zijn lege tribunes een serieuze optie, zo erkende hij.  

Twente-middenvelder lang uit de roulatie
Jelle van der Heyden is vanwege een scheurtje in zijn hamstring vier tot zes weken niet inzetbaar voor FC Twente. De jonge middenvelder heeft dat nieuws woensdag zelf kenbaar gemaakt via Twitter. In het ergste geval zit het seizoen er dus al op voor Van der Heyden (20), die deze jaargang in elf duels in actie kwam namens de Tukkers.