Pijnlijk afscheid bij Willem II: Sneu dat ik op zo’n vervelende manier weg moest

Pijnlijk afscheid bij Willem II: "Sneu dat ik op zo’n vervelende manier weg moest"

23-04-2016 16:16
1

John Feskens is benieuwd hoe het Jurgen Streppel zal vergaan bij sc Heerenveen. De twee werkten bij Willem II twee jaar (2011-2013) samen. Assistent-trainer Feskens moest uiteindelijk vertrekken. 

"Onze karakters strookten niet met elkaar. Ik ben direct en open. Jurgen had daar moeite mee. Het botste", laat het clubicoon van Willem II - tegenwoordig werkzaam bij PSV - aan de Leeuwarder Courant weten. "Het was sneu dat ik op zo’n vervelende manier weg moest bij de club, maar ik koester geen enkele rancune jegens Jurgen. Ik hoop dat hij Willem II in de Eredivisie houdt."

Na dit seizoen verkast Streppel van Tilburg naar Friesland. "Ik denk dat hij op zich wel bij Heerenveen past. Jurgen moet in staat zijn de ploeg stabieler te maken. Ik vind hem een trainer die voor de korte termijn geschikt is", stelt Feskens. 

"Zijn omgang met jonge spelers, bij Heerenveen natuurlijk niet onbelangrijk, is bij Willem II heel wisselend geweest. Het is maar net hoe ze liggen bij Jurgen. Voor de lange termijn zal Heerenveen een trainer moeten hebben die de clubcultuur echt bewaakt."