'Heb voor São Paulo, Santos en Napoli gespeeld, maar Twente overtreft alles'

'Heb voor São Paulo, Santos en Napoli gespeeld, maar Twente overtreft alles'

28-04-2016 15:23
10

Bruno Uvini kijkt zijn ogen uit bij FC Twente. De huurling van Napoli speelde al voor een paar behoorlijke clubs, maar is in Enschede het meest onder de indruk geraakt.

"Ik heb bij grote clubs gespeeld als São Paulo, Santos en Napoli, maar het trainingscomplex en het stadion van FC Twente overtreffen alles; zó mooi en modern", zegt de Braziliaanse verdediger in het businessmagazine Basis. "En laat ik de supporters, 'echte Tukkers', niet vergeten. Zij blijven de club in moeilijke tijden steunen. Dat geeft ons als voetballers ook een kick."

Zijn verhuurperiode aan Twente voelt voor Uvini als een bevrijding. "Ergens wel, omdat ik eindelijk kan laten zien wat ik in huis heb. Daarvoor moet je simpelweg veel spelen en dat is er de afgelopen jaren door allerlei zaken te weinig van gekomen. Maar bij FC Twente voel ik me gewaardeerd. Ik ben ondanks mijn 24 jaar al een soort van routinier. Ik vind het mooi om de jeugdspelers te helpen en aan te sturen."

Uvini heeft bij Napoli een contract tot het einde van volgend seizoen. Het liefste blijft hij bij Twente. "Omdat ik hier mijn waardigheid als voetballer heb teruggevonden. Omdat ik de club wil blijven helpen en omdat ik het hier in Nederland geweldig naar mijn zin heb."