VP Award 2016: Beste speler van de Eredivisie staat op eenzame hoogte

VP Award 2016: Beste speler van de Eredivisie staat op eenzame hoogte

Gepubliceerd: vrijdag 6 mei 2016 om 12:30vr 06-05-2016 om 12:30

Het is tijd voor de ontknoping van de VP Award 2016. Hakim Ziyech is door de bezoekers en de redactie van VoetbalPrimeur uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Eredivisie!

Eigenlijk bestond er geen twijfel over dat Ziyech dit seizoen met de prijs aan de haal zou gaan. Zowel bij de bezoekers als bij de redacteuren eindigde de FC Twente-spelmaker met grote afstand bovenaan in het klassement. Van de liefst 53.816 stemmers koos 45 procent voor Ziyech, waarmee hij onder meer Vincent Janssen, Davy Pröpper, Davy Klaassen en Christian Santos ver achter zich liet.

Mooiste actie
ADO Den Haag - FC Twente (2-1), 4 maart 2016
Ziyech kan niet lelijk scoren, dus ja, kies dan maar eens zijn mooiste uit. Gelukkig doet hij dat zelf in het interview hierboven. In de wedstrijd tegen ADO Den Haag, twee maanden geleden, kreeg hij de bal van achteruit en aarzelde hij geen moment. Hier kun je alleen maar je hoed voor afnemen!

Conclusie VP
De Eredivisie ontgroeien in een jaar waarin er bij FC Twente zoveel misging, dan ben je met recht de winnaar van de VP Award 2016. Bij vrijwel elk doelpunt van de Tukkers betrokken met zijn prachtige trap en heerlijke passing. Ziyech staat dit seizoen met zijn kwaliteiten en klasse op eenzame hoogte in de Eredivisie en verdient een groter podium. Een stap naar Ajax of PSV zou eigenlijk te min zijn voor de spelmaker, die rijp is voor een topcompetitie. Mogelijk geen VP Award 2017 dus voor Ziyech, maar wat verdient hij de prijs dit jaar. Hakim, gefeliciteerd!VP Award 2016
5. Christian Santos
4. Davy Klaassen
3. Davy Pröpper
2. Vincent Janssen
1. Hakim Ziyech

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Ziyech de terechte nummer één?

(972 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws