Dit was de ochtend: Vertrek Eredivisie-trainers, gevoelige overstap NEC'er

Dit was de ochtend: Vertrek Eredivisie-trainers, gevoelige overstap NEC'er

12-05-2016 12:00

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 12.00 uur samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Vertrek Frank de Boer bevestigd
Frank de Boer vertrekt bij Ajax. De oefenmeester stond sinds december 2010 aan het roer in Amsterdam, toen hij de ontslagen Martin Jol verving. Er is een akkoord bereikt over contractontbinding

PSV reikt verslaafde clublegende helpende hand
Luc Nilis heeft het zeer lastig gehad na zijn besluit om te stoppen met profvoetbal. Hij belandde in het zogenaamde 'zwarte gat'  en kampte met een serieuze verslaving. PSV bood Nilis een helpende hand. (De Wereld Draait Door)

Ook door De Boer aangetrokken assistent vertrekt bij Ajax
Ajax heeft donderdag aangekondigd dat naast hoofdtrainer Frank de Boer ook assistent-coach Orlando Trustfull de club gaat verlaten. Hij zit nog geen seizoen bij de club. Het contract van Trustfull loopt per 1 juli 2016 af en zal niet verlengd worden.

Gevoelige overstap van kind van NEC in kannen en kruiken
Foor vervolgt zijn loopbaan definitief bij Vitesse. Beide partijen zijn al enige tijdt rond, maar er werd besloten om de deal onder de pet te houden tot na het seizoen. Foor tekent naar verluidt een contract voor vier seizoenen in Arnhem. (De Gelderlander/Omroep Gelderland)

Feyenoord ziet verhuurde Immers definitief verkassen naar Engeland
Lex Immers heeft zijn toekomst bepaald. Waar de Feyenoorder de keuze uit zes clubs uit de top tien van de Engelse Championship had, kiest de middenvelder voor Cardiff City. De club heeft hem voor meerdere jaren vastgelegd

Groenendijk volgt voorbeeld De Boer en vertrekt
Excelsior moet op zoek naar een nieuwe trainer. Alfons Groenendijk en de Kralingers hebben in goed overleg besloten uit elkaar te gaan. De oefenmeester is toe aan een nieuwe uitdaging. Daarmee volgt Groenendijk het voorbeeld van Frank de Boer.