'Gedegradeerde Oranje-international op weg naar Juventus, Inter óf Napoli'

'Gedegradeerde Oranje-international op weg naar Juventus, Inter óf Napoli'

13-05-2016 14:22
3

Daryl Janmaat kan één van de eerste spelers van Newcastle United worden die het zinkende schip gaat verlaten. Juventus heeft de 26-jarige rechtsback in het vizier.

Na de degradatie uit de Premier League zou Janmaat zijn aangeboden bij verschillende clubs. Eén van die clubs is volgens Italiaanse media Juventus, en de kampioen van Italië heeft naar het schijnt wel oren naar een deal. Ook Napoli en Internazionale hebben hem op het lijstje genoteerd.

Janmaat moet ongeveer tien miljoen euro kosten, een bedrag dat waarschijnlijk gedrukt kan worden door het feit dat Newcastle volgend seizoen in het Championship speelt. Verwacht wordt dat de Italiaanse clubs geen aanstalten maken om de transfer op korte termijn rond te maken. Op die manier wordt de Engelse degradant onder druk gezet om de vraagprijs te laten kelderen.

Janmaat kwam twee jaar geleden over van Feyenoord en groeide uit tot een publiekslieveling. Onlangs ging hij echter over de schreef, toen de Oranje-international zijn hand brak na een gefrustreerde klap op de kleedkamermuur. Janmaat is sindsdien uit de gratie bij manager Rafa Benitez.