'Vermoeide' Casillas reageert fel op 'racismerel' rond Ajax-cultheld

'Vermoeide' Casillas reageert fel op 'racismerel' rond Ajax-cultheld

02-06-2016 20:14
10

Iker Casillas heeft donderdag gereageerd op het 'racismeschandaal', dat hij veroorzaakte na een op het eerste oog onschuldige opmerking onder een Instagram-foto van Hyun-Jun Suk. De FC Porto-doelman is zich van geen kwaad bewust.

Casillas dolde met zijn Porto-ploeggenoot, door onder een selfie te reageren met: 'Open je ogen!!!', verwijzend naar een uiterlijke kenmerk van de Koreaanse spits. 'Ik heb de laatste dagen veel berichten gelezen over mij en Suk', reageert Casillas donderdag op zijn persoonlijke Facebook-account.

'Ik heb zelfs dingen als racisme gelezen, maar dat is zéér onjuist. Suk is mijn teamgenoot bij Porto, we spelen al zes maanden samen. Racisme? Niks van waar. Ik dol altijd met Hyun-Jun. Ik vind het vermoeiend dat ik me hier op mijn 35e nog mee bezig moet houden.'

Casillas benadrukt dat zijn reactie grappig bedoeld was. Suk heeft de Instagram-foto inmiddels offline gehaald. De oud-speler van Ajax en FC Groningen reageerde daarvoor nog wel. 'Ze zijn al open, vriend', reageerde hij, met een lachende emoji.