Update: probleem voor Blind na bevestiging van Oranje-vertrek

Update: probleem voor Blind na bevestiging van Oranje-vertrek

Gepubliceerd: donderdag 16 juni 2016 om 10:59do 16-06-2016 om 10:59

Het Nederlands elftal raakt keeperstrainer Arno van Zwam kwijt. Hij tekent namelijk een contract bij Al Shabab uit Dubai, de nieuwe club van trainer Fred Rutten. Bondscoach Danny Blind moet daarom op zoek naar een nieuwe trainer voor zijn doelmannen.

Dat meldt het Algemeen Dagblad donderdagochtend. Van Zwam werd onlangs op straat gezet door ADO Den Haag, waar hij eveneens keeperstrainer was. Daarmee was Henk Fraser, die overstapte naar Vitesse, allesbehalve blij. "Ik vind dat ik invloed moet hebben op de samenstelling van mijn staf. Dat Van Zwam via de telefoon te horen krijgt dat ADO Den Haag niet met hem verder gaat, vind ik storend", liet Fraser weten.

Van Zwam kan zijn nieuwe werkzaamheden in Dubai niet meer combineren met die bij Oranje. Daarom heeft hij Blind laten weten te vertrekken. Zodoende moet de KNVB op zoek naar een nieuwe keeperstrainer. Van Zwam stond nog tot aan het einde van dit jaar onder contract bij de bond. Hij heeft dat contract per direct opgezegd. Al Shabab gaat op de Nederlandse toer, want de club wil ook Ruud Boymans en Nacer Barazite hebben.

Update 10.59 uur:
Het vertrek van Arno van Zwam als keeperstrainer van Oranje is bevestigd door de KNVB. Hij heeft de bond laten weten een akkoord te hebben met Al Shabab. "Dat klopt. Wij beraden ons momenteel op zijn opvolging", laat een KNVB-woordvoerder weten aan Voetbal International.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws