AZ weigerde Spurs-bod op advies van Billy Beane: '19,5 miljoen waard'

AZ weigerde Spurs-bod op advies van Billy Beane: '19,5 miljoen waard'

01-07-2016 17:34
30

AZ heeft bij de mogelijke transfer van Vincent Janssen de hulp ingeschakeld van 'Moneyball' Billy Beane. Volgens de berekeningen van de 54-jarige Amerikaan is de spits van de Alkmaarders meer waard dan het bedrag waarmee Tottenham Hotspur kwam.

Beane is een voormalig honkbalspeler en is bekend én zeer succesvol met zijn kennis en visie over transfers in de sportwereld. Met beperkte middelen heeft Beane al meerdere topteams weten te formeren.

Deze keer heeft hij AZ geholpen. Volgens The Telegraph heeft Beane AZ geadviseerd een stokje te steken voor een Janssen-transfer naar Tottenham Hotspur. De Premier Leage-club bood recent bijna achttien miljoen euro, maar kreeg geen jawoord uit Alkmaar. Volgens Beane zou Janssen ongeveer 19,5 miljoen euro waard zijn.

Onbekend is hoe Beane precies te werk gaat en welke overwegingen hij heeft genomen alvorens hij zijn advies aan AZ gaf. Zo zou het kunnen zijn dat Beane ook kijkt naar transferbedragen die andere Engelse ploegen betalen voor spitsen. Denk aan Michy Batshuayi, die volgens verscheidene media voor liefst 38 miljoen euro door Chelsea van Olympique Marseille wordt overgenomen.