Ronaldo: 'Het is een trofee voor alle Portugezen, voor alle immigranten'

Ronaldo: 'Het is een trofee voor alle Portugezen, voor alle immigranten'

11-07-2016 07:59
5

Portugal is Europees kampioen. Het team won zondagavond in het Stade de France met 0-1 van Frankrijk. Cristiano Ronaldo heeft, na onder meer drie Champions League-eindoverwinningen en vier landstitels met Manchester United en Real Madrid, nu ook een prijs met zijn land te pakken.

"Niemand geloofde in ons", begint Ronaldo tegenover Sky Sports. "Ik had alles al gewonnen met de clubs, ik miste wat met de nationale ploeg. Portugal heeft dit verdiend na vele jaren van offers brengen. Het is een trofee voor de Portugezen, voor alle immigranten, alle mensen die in ons geloofden, dus ik ben erg blij en zeer trots."

Ronaldo moest het grootste deel van de finale aan zijn neus voorbij laten gaan. De superster had last van zijn knie na een tik van Dimitri Payet. "Ik heb geprobeerd om terug te komen, maar er zat een zwelling in mijn knie en het ging niet. Er was te veel pijn." Fernando Santos, de Portugese bondscoach, is vol lof ovre Ronaldo. "Hij is onze ware kapitein."

"Ronaldo heeft een geweldige teamspirit. Met hem in de kleedkamer én op de bank was het heerlijk, hij bereikte de spelers en wist ze te motiveren. Twee keer probeerde hij om weer het veld in te komen, maar ook buiten het veld is hij enorm belangrijk voor ons. Hij geloofde, net als ik, dat het onze avond was."