Feyenoorder spijkert talenkennis bij: Het enige wat ik ken is 'oant sjen',

Feyenoorder spijkert talenkennis bij: "Het enige wat ik ken is 'oant sjen'",

16-07-2016 13:42
6

Wessel Dammers (foto) kijkt met een goed gevoel terug op zijn verhuurperiode aan SC Cambuur. Behalve dat de verdediger zich in Leeuwarden als voetballer heeft ontwikkeld, leerde hij ook een heel klein beetje Fries.

"Het enige wat ik ken is 'oant sjen'", zegt Dammers in gesprek met Feyenoord TV. "Volgens mij betekent dat 'tot ziens'. Ik zag dat altijd als ik de parkeergarage uitreed." Zijn collega Lucas Woudenberg, die vorig seizoen op huurbasis voor NEC speelde, kreeg weinig mee van de streektaal in Nijmegen. "Er speelden veel buitenlandse jongen, dus we spraken veel Engels."

Beide jongens strijden dit seizoen voor hun kans bij Feyenoord. "Ik wil hier een vaste waarde worden", zegt Woudenberg. "En me op alle vlakken doorontwikkelen." Dammers: "Ik wil zoveel mogelijk speelminuten maken, en stappen zetten." Dankzij de bekerwinst gaat het tweetal met Feyenoord Europa in. "Ik sprong van mijn stoel bij het winnende doelpunt in de bekerfinale", vertelt Dammers. "Helaas kon ik niet meedoen, maar ik gun het de hele club van harte."