Update: Heerenveen ziet Otigba vertrekken en staat optie tot koop toe

Update: Heerenveen ziet Otigba vertrekken en staat optie tot koop toe

Gepubliceerd: dinsdag 9 augustus 2016 om 14:58di 09-08-2016 om 14:58

Kenneth Otigba zien we waarschijnlijk niet meer terug in het shirt van sc Heerenveen. De NOS meldt dat de verdediger vrijdagmiddag wordt gekeurd door zijn nieuwe club. Om welk team het gaat, is nog onbekend. Het aanstaande vertrek van Otigba houdt onlosmakelijk verband met de situatie rond Jordens Peters (Willem II). 

Gerry Hamstra, technisch manager in het Abe Lenstra Stadion, bevestigde vorige maand reeds dat Otigba van Heerenveen de gelegenheid kreeg om een nieuwe werkgever te vinden. Dat is de Hongaar met Nigeriaanse roots nu dus gelukt. Onder meer Middlesbrough, Trabzonspor en Derby County zijn recentelijk gelinkt aan de 23-jarige stopper.

Met het vertrek van Otigba maakt Heerenveen ruimte voor Peters. De captain van Willem II maakt volgens diverse media na het weekend de overstap naar Friesland. Dit weekend speelt Peters waarschijnlijk nog wél mee tijdens het thuisduel van de Tilburgers met Vitesse. 

Update 06/08: Otigba blijkt eerder deze week al medisch gekeurd te zijn door zijn mogelijke nieuwe club. Omrop Fryslan meldt dat zaterdagmiddag. Of het daadwerkelijk tot een transfer komt, is op dit moment de vraag. Heerenveen zou in onderhandeling zijn met een Turkse club. Technisch manager Gerry Hamstra houdt zijn lippen stijf op elkaar. 

Update 08/08 15.08: Otigba vertrekt naar de Turkse Süper Lig, waar hij aan de slag gaat bij Kasimpasa. Dat meldt Arkadirek. Het contract van Otigba bij de Turkse club wordt naar verwachting maandag ondertekend.

Update 9/8 14.58: Kenneth Otigba mag zich officieel speler van Kasimpasa noemen. De verdediger komt over van sc Heerenveen en speelt het komende seizoen op huurbasis in Turkije. Kasimpasa, waar recentelijk Ryan Babel en Ryan Donk nog onder contract stonden, heeft een optie tot koop bedongen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws