PSV onder 19 eerste in groep en staat in halve finale van Otten Cup

PSV onder 19 eerste in groep en staat in halve finale van Otten Cup

06-08-2016 18:59

PSV onder 19 heeft zich op de tweede dag van de Otten Cup geplaatst voor de halve finale. Door een 1-1 gelijkspel tegen Chivas de Guadalajara en een 2-0 zege op het Duitse Borussia Mönchengladbach eindigde de ploeg van Geert Brusselers op de eerste plek in poule B. Nu wacht Anderlecht in de halve finale.

PSV begon op zaterdag met een 1-1 gelijkspel tegen het Mexicaanse Chivas. Via Bertalan Kun bereikten de Eindhovenaren een 1-0 voorsprong. Na rust bepaalde Chivas-speler Gutierrez Lopez de eindstand op 1-1.

Om zeker te zijn van groepswinst moest PSV later op de middag winnen van Borussia Mönchengladbach. Dat gebeurde ook. De Eindhovenaren boekten een 2-0 zege op de jonge Duitsers door doelpunten van Matthias Verreth en Justin Lonwijk. Doordat Manchester United eerder met 1-0 won van Mönchengladbach, had PSV genoeg aan een gelijkspel tegen de Duitsers.

Nu de ploeg van Brusselers eerste is geworden, mag het het in de halve finale opnemen tegen Anderlecht. Die wedstrijd staat gepland voor zondag om 11.00 uur. De andere halve finale gaat tussen FC Barcelona en Manchester United.