Sneijder 'voelt zich niet fijn' door Oranje-besluit: Voor mij geen randzaak

Sneijder 'voelt zich niet fijn' door Oranje-besluit: "Voor mij geen randzaak"

Gepubliceerd: zondag 4 september 2016 om 15:30zo 04-09-2016 om 15:30

De grote onrust binnen de KNVB heeft géén effect op de prestaties van het Nederlands elftal. Dat stelt Wesley Sneijder, de aanvoerder van de ploeg die dinsdag aan de WK-kwalificatiecampagne begint.

Sneijder meldde zich vorige week hoe dan ook met een gezicht dat op onweer stond in Noordwijk, omdat teammanager Hans Jorritsma met pensioen wordt gestuurd. De perikelen in de bestuurskamer en rondom de staf van Oranje negeert hij voorlopig. "Dat zijn voor mij randzaken en Hans Jorritsma is voor mij geen randzaak", vertelt Sneijder aan de NOS.

"Dat doet wel iets met je en voelt nog steeds niet fijn. Maar de rest eromheen, daar hebben wij geen invloed op en dat willen we ook niet. Dat leidt ons niet af. Je moet professioneel zijn om dat tijdens wedstrijden en trainingen van je af te zetten."

Sneijder begint dinsdag in Zweden aan zijn laatste kwalificatiereeks. Het WK van 2018 in Rusland is het doel. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat er geen druk op staat", erkent de middenvelder van Galatasaray. "Maar dat hebben we vaak genoeg gekend bij het Nederlands elftal. Dan ging het niet altijd goed, maar meestal blijven de sterksten overeind, laten we daar nu ook op hopen."

Lees ook: Oranje-staf vraagt internationals om brief te tekenen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws