'Martinez financieel onafhankelijk na Everton-ontslag: manager kreeg enorm bedrag'

'Martinez financieel onafhankelijk na Everton-ontslag: manager kreeg enorm bedrag'

08-09-2016 23:46
8

Roberto Martinez is na zijn vertrek bij Everton weer aan het werk als bondscoach van België, maar zou financieel gezien nooit meer hoeven te werken. Volgens de Daily Mail kreeg de Spanjaard bij zijn ontslag bij Everton liefst 12,7 miljoen euro mee.

De voorganger van Ronald Koeman werd in mei ontslagen vanwege het teleurstellende seizoen dat Everton draaide. Op dat moment had Martinez nog een driejarig contract op Goodison Park. De Spanjaard had daardoor recht op een bedrag van meer dan 14 miljoen euro, maar accepteerde uiteindelijk de afkoopsom van bijna 13 miljoen euro.

Martinez tekende in 2014 een vijfjarig contract bij Everton na een goed eerste seizoen als opvolger van David Moyes. De club was ervan overtuigd dat het met de manager iets moois zou opbouwen en wilde hem bovendien uit de handen van Tottenham Hotspur en de Engelse voetbalbond houden. De deal was dat geïnteresseerde partijen het restant van het contract van Martinez aan Everton zouden moeten betalen. Daartegenover stond dat Everton het restant van het contract van Martinez moest uitbetalen als hij ontslagen zou worden. Uiteindelijk nam Martinez dus genoegen met de 12,7 miljoen euro.