Dit was de ochtend: Feyenoorder op dood spoor, Ajax strikt Weijland

Dit was de ochtend: Feyenoorder op dood spoor, Ajax strikt Weijland

22-09-2016 12:00

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 12.00 uur samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Gustafson volledig uit beeld bij Feyenoord
Het contrast is groot voor Simon Gustafson. Een jaar geleden maakte de Zweed veel indruk bij Feyenoord, nu verpietert hij op de bank. Tot zijn verbijstering is Gustafson totaal uit beeld geraakt. De verwachting is dat de Zweed donderdagavond wel weer minuten gaat maken in het bekerduel met FC Oss(Algemeen Dagblad)

De Ligt gelooft oren niet
Matthijs de Ligt beleefde woensdagavond een droomdebuut voor Ajax in het bekerduel met Willem II. De zeventienjarige verdediger won met de Amsterdammers met 5-0 in de Arena en was zelf verantwoordelijk voor de tweede treffer. De Ligt kon zijn oren niet geloven toen Peter Bosz hem vertelde dat hij tegen Willem II in de basis zou starten(FOX Sports)

Ajax contracteert Weijland
E-Sporter en VoetbalPrimeur-presentator Koen Weijland gaat per direct de clubkleuren van Ajax verdedigen. De Amsterdamse club heeft de 23-jarige FIFA-speler donderdag officieel gecontracteerd. Met het aantrekken van Weijland wil Ajax de jeugd nog meer aan de club binden. Weijland krijgt een rugnummer en een plek in de kleedkamer(VoetbalPrimeur)

Ernst blessure Messi bekend
Een tik voor FC Barcelona. De komende weken kan de kampioen van Spanje niet beschikken over Lionel Messi. De Argentijn viel woensdagavond in de topper tegen Atletico Madrid (1-1) geblesseerd uit. Hij kampt met liesklachten. De Argentijn mist vier wedstrijden in de Primera Division en één in de Champions League.

Giggs krijgt eerste klus aangeboden
Voor Ryan Giggs lonkt een debuut als manager in de Premier League. De icoon van Manchester United is in beeld om aan de slag te gaan bij Swansea City. Swansea-voorzitter Huw Jenkins wil afscheid nemen van trainer Francesco Guidolin, die een teleurstellende competitiestart beleeft. Giggs is na zijn vertrek als assistent bij Manchester United beschikbaar(The Telegraph)