De staat van de PSV-selectie: over deze spelers moet Brands gaan beslissen

De staat van de PSV-selectie: over deze spelers moet Brands gaan beslissen

08-11-2016 13:00
6

Flink wat spelers uit de selectie van PSV beschikken over een contract dat medio 2017, dan wel een jaar later afloopt. Er zullen de komende maanden veel knopen moeten worden doorgehakt door technisch directeur Marcel Brands. Wie blijven, wie vertrekken en welke spelers moeten in de zomer of zelfs al komende winter in de etalage worden gezet? VoetbalPrimeur brengt de situatie in kaart.

Contract tot medio 2017

Jetro Willems
Willems is al maandenlang hét onderwerp van gesprek in Eindhoven. Afgelopen zomer kwam een transfer naar het buitenland niet van de grond. De linksback van PSV en Oranje lijkt bereid te zijn om zijn aflopende verbintenis te verlengen, zodat PSV na dit seizoen in ieder geval iets aan hem verdient. 

Joshua Brenet
PSV beschikt over een eenzijdige optie om het contract van Brenet (22) te verlengen. Brands heeft inmiddels aangegeven dat PSV de back wil belonen voor zijn ontwikkeling. Brenet kan dus een verbeterde aanbieding tegemoet zien. Zijn oproep voor het Nederlands elftal levert de multifunctionele verdediger vast nog wat extra euro's op. 

https://gyazo.com/b75ced00dcb8ad0d993ab3ff02365c1c

Simon Poulsen
Voor Poulsen (32) lijkt een roemloze aftocht in de maak. Sinds zijn transfer van AZ naar PSV, in de zomer van 2015, is de Deen er nooit in geslaagd om zijn toegevoegde waarde te bewijzen. 

Oleksandr Zinchenko (gehuurd van Manchester City)
De laatste weken komt de negentienjarige Zinchenko steeds meer aan spelen toe. Manchester City hoopt dat de international zich in Eindhoven doorontwikkelt. Een serieuze kans in de Premier League lijkt vooralsnog totaal onrealistisch, dus als de samenwerking dit seizoen bevalt, is nóg een jaar bij PSV niet uitgesloten. 

Siem de Jong (gehuurd van Newcastle United)
PSV zocht in de slotweken van de zomerse transfermarkt een ervaren, scorende middenvelder en kwam uit bij De Jong. De Newcastle United-huurling was niet fit toen hij in Noord-Brabant arriveerde en ook nu is hij uit de roulatie. Kon geen indruk maken tijdens de keren dat hij wél inzetbaar was. Newcastle wil De Jong (27) waarschijnlijk dolgraag slijten aan PSV, maar de kans is klein dat de regerend landskampioen hem ook daadwerkelijk inlijft.

Florian Jozefzoon
Drie jaar geleden nam PSV Jozefzoon over van RKC Waalwijk. De tussenbalans na drie jaar in Eindhoven: slechts 42 optredens in het eerste elftal, vooral invalbeurten. Afgelopen zomer was de buitenspeler al nadrukkelijk op zoek naar een nieuwe club. Nu het contract van Jozefzoon (25) afloopt, is een verkoop in de winterstop de meest logische optie. Zo houdt PSV nog wat geld aan hem over. 

https://gyazo.com/6805b6caa445c7d7a53a393c107591ad

Luciano Narsingh
De situatie van Narsingh is gelijk aan die van Willems. Afgelopen zomer hoopte de Oranje-aanvaller op een mooie transfer, maar geen enkele interessante club hapte toe. Nu het contract van de oud-speler van sc Heerenveen over zo'n acht maanden afloopt, is het de vraag of Narsingh mee wil werken aan het plan van PSV om met één jaar te verlengen. Een transfervrije status in de zomer is natuurlijk érg interessant. 

Contract tot medio 2018

Luuk Koopmans
Koopmans (22) werd in 2015 gehaald als stand-in voor Jeroen Zoet en Remko Pasveer. Mocht laatstgenoemde komende zomer vertrekken, dan is het de vraag of Koopmans doorschuift in de pikorde. Of haalt Brands een nieuwe keeper en blijft de goalie uit Oss dus derde keus? Bij dat laatste scenario is het voor Koopmans misschien goed om zich bijvoorbeeld te laten verhuren. 

Remko Pasveer
Zoet geblesseerd of afwezig? Geen probleem. Met Pasveer (32) beschikt PSV over een prima alternatief. De routinier, die in het verleden voor Heracles Almelo, Go Ahead Eagles en FC Twente speelde, nam de afgelopen weken de honneurs waar in de Eredivisie en de Champions League. PSV is er waarschijnlijk veel aan gelegen om Pasveer nog jaren in Eindhoven te houden. Het zou ons niets verbazen als er tijdens de naderende winterstop nieuws naar buiten komt over een nieuw contract. 

https://gyazo.com/074d3470ece25631e30781f40b19b68b

Suently Alberto
Het is vooralsnog wachten op de doorbraak van de twintigjarige Alberto. Héctor Moreno, Nicolas Isimat-Mirin en Daniel Schwaab zijn natuurlijk niet de minste concurrenten. Bij het prima presterende Jong PSV staat Alberto wekelijks in de basis. In juni 2015 tekende de stopper bij tot de zomer van 2018. 

Menno Koch (verhuurd aan FC Utrecht)
Koch mag/moet het dit seizoen laten zien in Utrecht. De 22-jarige verdediger wil op het hoogste niveau spelen en liet zich daarom verhuren door PSV. Zijn avontuur in stadion Galgenwaard is nog geen doorslaand succes. Koch kwam pas twee keer in actie voor Utrecht. 

Adam Maher (verhuurd aan Osmanlispor)
Clubs uit Spanje en Italië werden afgelopen zomer gelinkt aan de nog altijd pas 23-jarige Maher. Het werd uiteindelijk Europa League-deelnemer Osmanlispor. De Turken huren Maher voor één seizoen van PSV. Of Osmanlispor een optie tot koop heeft, is niet bekend. Als PSV nog iets wil verdienen aan de vijfvoudig Oranje-international, moet hij komende zomer sowieso verkocht worden. 

https://gyazo.com/df55d251e09b08e7526c97654eb3d305

Marcel Ritzmaier (verhuurd aan Go Ahead Eagles) 
Voor Ritzmaier is het sowieso schlüss in Eindhoven. Een terugkeer in het team van Phillip Cocu is uitgesloten. Dit seizoen wordt de Oostenrijker verhuurd aan Go Ahead Eagles. Komende zomer mag hij waarschijnlijk voor een appel en een ei vertrekken. 

Andrés Guardado
Blijft-ie of kiest hij komende zomer voor een lucratieve transfer naar de Major League Soccer? Geruchten over belangstelling uit de Verenigde Staten zoemen al een tijdje rond de dertigjarige Guardado. De klad lijkt er dit seizoen ingekomen bij de Mexicaan. Aan Brands de taak om te bepalen hoe lang Guardado nog mee kan. 

Rai Vloet (verhuurd aan FC Eindhoven)
Ruim drie jaar geleden stroomde Vloet (21) door vanuit de jeugd van PSV. Van een echte doorbraak is het nooit gekomen. In januari 2016 verhuurden de Eindhovenaren Vloet aan SC Cambuur en dit seizoen mag de aanvaller het laten zien in de Jupiler League, bij FC Eindhoven. Daar moet Vloet laten zien dat hij over voldoende potentie beschikt om te slagen in het Philips Stadion. 

Sam Lammers
Steven Bergwijn en Lammers, dat zijn de golden boys van PSV. Nu captain Luuk de Jong met een vormcrisis kampt, schreeuwen steeds meer fans om Lammers. De negentienjarige goalgetter scoort aan de lopende band in de Jupiler League en maakte dit seizoen zijn debuut op het hoogste niveau. Gaat ongetwijfeld zijn handtekening zetten onder een nieuw, verbeterd contract. 

Overige contracten

Tot medio 2019: Jeroen Zoet, Héctor Moreno, Santiago Arias, Daniel Schwaab, Jordy de Wijs, Ramon Lundqvist en Jürgen Locadia

Tot medio 2020: Nicolas Isimat-Mirin, Jorrit Hendrix, Davy Pröpper, Kenneth Paal, Gastón Pereiro en Luuk de Jong

Tot medio 2021: Hidde Jurjus, Bart Ramselaar en Steven Bergwijn