AZ hoort klagende Arveladze: Zij krijgen niet de rust die ze wel nodig hebben

AZ hoort klagende Arveladze: "Zij krijgen niet de rust die ze wel nodig hebben"

02-11-2016 19:52
1

AZ-tegenstander Maccabi Tel Aviv steekt niet in de vorm van hun leven. Van de laatste vijf wedstrijden gingen drie verloren. De Israëlische club loopt niet over van vertrouwen en dat is gunstig voor AZ, dat donderdag Maccabi treft in de Europa League.

In die vijf wedstrijden werd twee weken geleden de wedstrijd bij AZ wél gewonnen. "Die resultaten zijn slecht voor het vertrouwen en het moraal", citeert Voetbal International trainer Shota Arveladze. "Ik plaats vooral mijn vraagtekens bij hoe we in die wedstrijden hebben verdedigd. Dat doe je namelijk met z'n allen en laat je niet alleen over aan de spelers die op papier in de defensie staan. We zullen nog harder moeten werken."

Het een en ander heeft ook te maken met het drukke programma van Maccabi. Arveladze zegt dat zijn spelers het zwaar hebben. "De meeste teams in onze competitie hebben slechts tien keer gespeeld, wij staan voor mijn gevoel al op 35 duels of zo. Bovendien hebben wij voetballers die uitkomen voor nationale ploegen. Zij krijgen niet de rust die ze wel nodig hebben."