Chery valt op bij QPR, Stam en Beerens denderen door met Reading

19-11-2016 18:32
1

Tjaronn Chery eiste zaterdag een hoofdrol voor zich op in de wedstrijd tussen Queens Park Rangers en Norwich City. De Nederlander miste een strafschop, maar was ook vormgever bij een doelpunt.

Al in de vierde minuut ontfermde Chery zich over een strafschop, maar de oud-speler van FC Groningen miste. QPR, waar Jimmy Floyd Hasselbaink geen hoofdtrainer meer is, stond na 27 minuten toch op een geruststellende 2-0 voorsprong. Bij het tweede doelpunt, van Sebastian Polter, was Chery aangever. Uiteindelijk werd het 2-1, waardoor QPR nu dertiende staat.

Het Reading van Jaap Stam won eenvoudig met 3-0 van Burton Albion. Roy Beerens speelde 86 minuten mee, Joey van den Berg zat niet bij de wedstrijdselectie. Reading staat door de zege op een knappe derde plaats en doet derhalve volop mee om promotie naar de Premier League.

De overige Nederlanders in het Championship hadden geen bijzonder middag. Lex Immers kwam niet in actie bij Cardiff City, net als Paul Gladon en Ola John bij Wolverhampton. Maikel Kieftenbeld speelde negentig minuten mee bij de 1-0 zege van Birmingham City op Bristol City. Marvin Emnes zat niet in de wedstrijdselectie van Blackburn, dat met 3-2 van Brentford won.

Glenn Loovens speelde wél de hele wedstrijd mee met Sheffield Wednesday, dat met 1-1 gelijk speelde op Craven Cottage tegen Fulham. Bij Wigan (0-0 tegen Barnsley) speelde Yanic Wildschut 82 minuten mee. Rajiv van La Parra speelde 82 minuten mee namens Huddersfield, dat met 3-2 verloor bij Cardiff.