Inspiratieloos PSV klaar in Europa na hemeltergend duel met Rostov

06-12-2016 22:38
72

Het Europese seizoen zit erop voor PSV. De Eindhovenaren slaagden er dinsdagavond niet in om FK Rostov de derde plek en dus een Europa League-ticket te ontfutselen: 0-0.

Door het doelpuntloze gelijkspel – de tweede in vier dagen – zit het Europese avontuur van PSV erop. Pijnlijke constatering: de ploeg van Phillip Cocu wist geen van de zes groepswedstrijden te winnen tegen Bayern München, Atlético Madrid en dus Rostov, terwijl het vorig seizoen nog na penalty's werd uitgeschakeld in de achtste finale.

De eerste helft van de cruciale Champions League-wedstrijd in Eindhoven had net zo goed schriftelijk afgewerkt kunnen worden: PSV slaagde er niet in een gaatje te vinden in de hechte defensie van Rostov, terwijl de Russen rustig achterover leunden, wachtend op een counterkans. Het leverde 45 dodelijk saaie minuten op, zonder een grote kans.

In de tweede helft zette PSV gesteund door het publiek in het Philips Stadion een tandje bij. De Eindhovenaren bleven echter lang in een 5-3-2-systeem spelen en dat haalde het verrassingseffect, iets waar PSV de laatste maanden sowieso grote moeite mee heeft, weg. Met het inbrengen van Siem de Jong en Gáston Pereiro voor Santiago Arias en Oleksandr Zinchenko probeerde Cocu in het laatste half uur wat te forceren, maar ook dat wilde niet echt vlotten.

PSV kwam simpelweg niet door de Russische muur. De grootste kans was vijf minuten voor tijd voor Bart Ramselaar, maar een afvallende bal werd van de lijn gehaald door een Russische verdediger. Siem de Jong en Pereiro kwamen ook nog in kansrijke positie. Een appèl van Luuk de Jong voor een penalty in de slotminuut mocht tot slot ook niet meer baten.