Spijt van Ajax-vertrek: 'Misschien had ik achteraf wel langer moeten blijven'

Spijt van Ajax-vertrek: 'Misschien had ik achteraf wel langer moeten blijven'

15-12-2016 18:09
1

Tom Boere maakt op dit moment furore bij FC Oss. De 24-jarige spits heeft dit seizoen al twintig doelpunten gemaakt in de Jupiler League. Eerder was hij actief in de jeugdopleiding van Ajax, maar toen maakte hij een transfer naar AA Gent.

"Op dat moment had ik een half jaar in Jong Ajax gespeeld", vertelt Boere aan Voetbal International. "Ik maakte veel goals en voelde me goed. Met Ajax 1 ging het toen op en af. Er mochten veel jongens uit de jeugd meetrainen en doorstromen. Dat was voor mij niet aan de orde, terwijl ik bij de beloftes wel mijn doelpunten maakte. Uiteindelijk kwam er interesse van m'n oude club AA Gent. Dat voelde heel goed. Ik had het gevoel: dit is een goede stap voor mij."

Was de stap naar België een goede? "Je bent jong, negentien jaar. Misschien had ik achteraf wel langer bij Ajax moeten blijven. Ongeduldig? Ja, dat zou je zo kunnen zeggen." Nu hoopt Boere op een Vincent Janssen-scenario. "Ja, tuurlijk. Wie droomt daar niet van? Als je kijkt naar zijn stappen: van Almere City naar AZ, naar Tottenham. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Maar of dat een droom is? Ja. Maar er is nu totaal geen concrete interesse. Ik wil het seizoen afmaken bij Oss."