'FC Groningen onderhandelt met hekkensluiter over wintertransfer Hoesen'

'FC Groningen onderhandelt met hekkensluiter over wintertransfer Hoesen'

27-12-2016 14:07
6

Danny Hoesen kan zijn carrière voortzetten in Turkije. De spits en zijn werkgever FC Groningen zijn volgens Fanatik in gesprek met Adanaspor, de hekkensluiter van de Süper Lig. 

De 25-jarige Hoesen staat sinds de zomer van 2014 onder contract in Groningen. Dit seizoen wordt hij door trainer Ernest Faber vooral gebruikt als invaller. In tien Eredivisie-optredens kwam Hoesen tot vier doelpunten. Met Tom van Weert en Alexander Sorloth achter de hand lijkt Groningen bereid om mee te werken aan een vertrek van de dure aanvaller, wiens contract doorloopt tot de zomer van 2018.

Adanaspor heeft zich inmiddels gemeld in het Noordlease Stadion, melden Turkse bronnen. De club promoveerde afgelopen seizoen naar het hoogste niveau, maar heeft het nu moeilijk. Er werd pas twee keer gewonnen in de Süper Lig. Met diverse aanwinsten hoopt Adanaspor zich veilig te spelen.

Hoesen stond eerder onder contract bij Fortuna Sittard, Fulham en Ajax. In 2014 beleefde hij al eens een buitenlands avontuur bij PAOK, dat hem toen voor een halfjaar huurde van Ajax.