De Boer plant volgende stap als trainer: 'Daar gebeurt het op dit moment'

De Boer plant volgende stap als trainer: 'Daar gebeurt het op dit moment'

09-01-2017 07:51
2

Frank de Boer maakt zich op voor een terugkeer als trainer. De door Internazionale ontslagen oefenmeester mikt op een nieuwe club in de zomer, het liefst in Engeland. Hij zegde al diverse clubs af in de voorbije periode.

"Na twee dagen kon ik al ergens anders aan de slag, maar ik begin het liefst vanaf volgend seizoen weer", zegt De Boer in De Telegraaf. "Er zijn vier, vijf clubs die aan me getrokken hebben of dat nog steeds doen, maar op dit moment kies ik voor mezelf. Ik weet nu dat een hele goede voorbereiding cruciaal is. Daarom wacht ik, denk ik, tot mei."

Nu is het rustig rond De Boer, die zelf ook de rust voelt. "Op dit moment mis ik het trainingsveld nog niet echt. Daarom is het nu lekker om even mijn hoofd leeg te maken", vervolgt de coach in het AD. "Al maakt die rust me op sommige momenten ook wel onrustig. Ik wil eigenlijk iets doen, omdat ik dat gewend ben."

Over een vervolgstap dacht hij wel na. "Ik heb altijd gezegd dat Engeland me het leukste lijkt. Daar gebeurt het op dit moment. Het is qua taal ook het makkelijkste aanpassen. Maar de competities in Duitsland en Spanje zijn ook mooi." Nederland is geen optie.