Update: 'NEC-aanvoerder nog niet weg: wachten op tweede bod'

Update: 'NEC-aanvoerder nog niet weg: wachten op tweede bod'

11-01-2017 21:33
22

NEC krijgt mogelijk een domper te verwerken in de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie. Aanvoerder Gregor Breinburg staat namelijk in de belangstelling van een buitenlandse club. De interesse is serieus.

"Maar het is niet zo dat een transfer al aanstaande is", zegt technisch manager Edwin de Kruijf tegen Voetbal International. "Er is een bod gedaan op Gregor en wij hebben vervolgens een tegenbod gedaan. Het gat tussen beide partijen is aanzienlijk, maar wel overbrugbaar."

NEC stelt wel een eis. "Wij laten Gregor bovendien pas gaan als we een vervanger voor hem hebben gevonden. Hij is de aanvoerder van NEC en een belangrijke speler voor ons. Dat moeten we dus opvangen. We zijn in gesprek met potentiële versterkingen. Huren is daarbij ook een optie."

Als Breinburg vertrekt, zou het lijstje Nederlandse spelers, dat in Nijmegen toch al zo klein is, weer slinken. De Kruijf: "Het is niet zo dat we nu per se een Nederlander terug willen halen. We hebben veel buitenlandse jongens, maar het gaat nu om lijfsbehoud. En of dat we dat voor elkaar krijgen met een Chinees, een Belg of een Nederlander; dat maakt me nu even niet uit."

Update 22:30 uur: Mogelijk dreigt er toch een snel vertrek van Gregor Breinburg bij NEC. Volgens De Gelderlander heeft LA Galaxy zich namelijk gemeld voor de middenvelder. De Amerikaanse club heeft al een persoonlijk akkoord bereikt met Breinburg, maar moet er nog wel uitkomen met de Nijmeegse club. Mocht de middenvelder inderdaad verkassen naar Los Angeles, dan treedt hij in de voetsporen van onder meer David Beckham en Nigel de Jong, die een verleden bij de club hebben.

Update 11 januari, 21:33 uur: Gregor Breinburg is nog geen speler van LA Galaxy. NEC is in afwachting van een tweede bod van de Amerikaanse club, zo weet De Gelderlander. Mocht Breinburg verkassen, dan is Simon Thern (sc Heerenveen) in beeld om hem op te volgen. "Er worden wel meer namen genoemd", reageert technisch directeur Edwin de Kruijff. "Het is nog maar de vraag of we eruit komen over een transfer van Gregor. Op dit moment is dat koffiedik kijken, maar zijn transfer is wel een voorwaarde voor een vervanger."