Update: 'Memphis voor 17 miljoen op te halen, Franse club nog in dubio'

Update: 'Memphis voor 17 miljoen op te halen, Franse club nog in dubio'

10-01-2017 21:37
9

Het lijkt niet de vraag of, maar wanneer Memphis Depay deze maand een nieuwe club vindt. Olympique Lyon is één van de kandidaten om de buitenspeler over te nemen.

Dat meldt het Franse Foot Mercato dinsdagavond. Memphis mag deze maand bij United vertrekken, maar José Mourinho wil de Nederlander alleen verkopen. Lyon ziet een rehabilitatiepoging bij Memphis wel zitten en legde contact met het management van de speler. Memphis zou zelf ook positief tegenover een overstap naar de Ligue 1 staan.

Inmiddels is er binnen het bestuur van Lyon echter verdeeldheid ontstaan over het plan om Memphis te kopen. De komende dagen wordt derhalve een knoop doorgehakt of de club concreet wordt en bij Manchester United aanklopt.

De speler maakt ondertussen geen aanspraak meer op speelminuten bij Manchester United. Ook voor het League Cup-duel van dinsdagavond, tegen Hull City, werd Memphis buiten de selectie gelaten.

Update 22:38 uur: Volgens het Franse radiostation RMC heeft Lyon te horen gekregen dat Memphis voor zeventien miljoen euro is op te halen bij United. Dat is fors minder dan de 33 miljoen die de club anderhalf jaar geleden voor hem betaalde.