'Turken bereiken akkoord met Heerenveen; verdediger staat voor vertrek'

'Turken bereiken akkoord met Heerenveen; verdediger staat voor vertrek'

10-01-2017 21:55
2

Caner Cavlan staat op het punt om verhuurd te worden aan Sanliurfaspor. De Nederlander komt dit seizoen vrijwel niet voor in de plannen van sc Heerenveen-trainer Jürgen Streppel en dus lijkt een verhuur voor de partijen de beste optie. 

Heerenveen en Sanliurfaspor hebben inmiddels overeenstemming bereikt over een verhuur, met daarbij ook een optie tot koop, meldt FOX Sports. De 24-jarige Cavlan moet zelf nog wel tot een akkoord komen met de Turkse club, die uitkomt in de Turkse eerste divisie. Cavlan reist deze week nog af naar Sanliurfa, om daar zelf een beeld te krijgen van de club. Eerder waren Heracles Almelo, Göztepe Izmir en Adanaspor ook geïnteresseerd. Geen van de drie partijen kon echter aan de voorwaarden van Heerenveen voldoen.

Cavlan doorliep de jeugdopleiding bij De Graafschap en tekende in de zomer van 2015 een contract bij Heerenveen. Zijn huidige verbintenis loopt tot medio 2018. Heerenveen heeft een eenzijdige optie om het contract met twee seizoenen te verlengen. De verdediger beleefde met 28 optredens een prima debuutseizoen, maar dit seizoen kreeg Cavlan slechts één basisplaats in de Eredivisie. Verder moest hij het doen met zes invalbeurten, waardoor een transfer nu bespreekbaar was.