Kruiswijk ziet 'behoorlijke linksback': 'Zou kunnen dat ik mijn plek kwijt ben'

Kruiswijk ziet 'behoorlijke linksback': 'Zou kunnen dat ik mijn plek kwijt ben'

13-01-2017 22:16
1

Arnold Kruiswijk is namens Vitesse in ieder geval tegen FC Twente de linksback. In Kosuke Ota zag hij zijn grootste concurrent vertrekken naar FC Tokyo, maar Alexander Büttner werd als vervanger gehaald. De 27-jarige Büttner mist echter nog wedstrijdritme. 

"Ik heb er geen invloed op wat de club doet en wat er om mij heen gebeurt", aldus Kruiswijk tegenover Omroep Gelderland. "De posities links en centraal waren al goed bezet en zijn dat nu na de winterstop nog steeds. Ik zie het wel. Er is inderdaad een concurrent bij gekomen en er is er één weg."

In Büttner ziet Kruiswijk een flinke concurrent. "Hij is natuurlijk een behoorlijke linksback. Heeft grote clubs achter zijn naam staan. Het zou kunnen dat ik mijn plek straks kwijt ben. Maar welke vier er ook achterin staan, of welke elf er ook spelen het zal beter moeten worden in de tweede seizoenshelft."

Na een trainingsweek in Spanje staat de selectie van Henk Fraser goed voor, aldus Kruiswijk. "'We hebben veel gedaan in Spanje, maar dat is ook logische als je tien dagen vrij bent geweest. Het gas moet er op tijdens een trainingskamp. Maar nu weer de wedstrijden. Dat is toch het mooiste."