Update: 'Ajax doet openingsbod van ruim 10 miljoen op Braziliaan'

Update: 'Ajax doet openingsbod van ruim 10 miljoen op Braziliaan'

14-01-2017 23:45
68

Ajax wil met de komst van David Neres inspelen op het aanstaande vertrek van Anwar El Ghazi naar Frankrijk. Dat meldt De Telegraaf zaterdagavond. Neres is een negentienjarige Braziliaan die momenteel onder contract staat bij São Paulo. 

Directeur spelersbeleid Marc Overmars heeft inmiddels een eerste bod uitgebracht op de aanvaller, weet de ochtendkrant. Tot dusver kwam Neres tot acht officiële duels in de hoofdmacht van São Paulo. In die wedstrijden was hij driemaal trefzeker.

Het is nog maar de vraag of de tiener daadwerkelijk haalbaar is. Hoewel Ajax de afgelopen weken de nodige miljoenen incasseerde met de verkoop van onder meer Nemanja Gudelj en Riechedly Bazoer, is het prijskaartje van Neres aanzienlijk. São Paulo verlangt blijkbaar zo'n twintig miljoen euro voor hem. 

Update 23.45: Ajax heeft 'tussen de tien en twaalf miljoen euro' geboden op David Neres. Dat meldt De Telegraaf in navolging van het nieuws dat de Amsterdammers concrete belangstelling hebben voor de Braziliaanse jeugdinternational. FOX Sports weet dat het openingsbod van Ajax zo'n dertien miljoen euro bedraagt.