Marokko begint Africa Cup met pijnlijke nederlaag: tien Congolezen te sterk

16-01-2017 21:52
19

Marokko is slecht begonnen aan de Africa Cup. Met Feyenoord-middenvelder Karim El Ahmadi in de basis werd er verloren van Congo.

De Noord-Afrikanen begonnen voortvarend aan het duel en zetten de tegenstander behoorlijk onder druk. Congo kwam er nauwelijks aan te pas, maar Marokko vergat op het krachtsverschil in de score uit te drukken. Ondanks het grote veldoverwicht gingen de ploegen met een 0-0 stand de rust in. Tien minuten na rust was het Congo dat op voorsprong kwam: Junior Kabananga tekende voor de openingstreffer.

Vervolgens ging Marokko, op voorhand de favoriet, op zoek naar de gelijkmaker. Na 81 minuten spelen kreeg Lomalisa Mutambala zijn tweede gele kaart, waardoor Congo met tien man verder moest. Marokko gooide er een slotoffensief uit, maar een gelijkmaker zat er niet meer in. Door de nederlaag ziet het er slecht uit voor Marokko. Eerder op de dag speelde Ivoorkust doelpuntloos gelijk tegen Togo, waardoor het land van El Ahmadi na één speelronde op de laatste plek staat in poule C. Vrijdag speelt Marokko tegen Togo.