Brands reageert op supporterswens: Een goede speler, maar wij hebben Bergwijn

Brands reageert op supporterswens: "Een goede speler, maar wij hebben Bergwijn"

16-01-2017 22:15
18

Marcel Brands is als technisch manager van PSV druk met de huidige transferperiode. Brands herhaalde dat PSV niet op zoek is naar een speler, maar een buitenkans zal de club niet laten lopen.

"Als je een paar jaar terug in de tijd kijkt, dan zag je dat er twee of drie spelers in de selectie zaten die ook uit de eigen jeugdopleiding kwamen", aldus Brands tegenover de NOS. "Afgelopen jaar zaten we op elf spelers, nu zijn het er tien geloof ik. We streven er nu naar om te zorgen dat de selectie in 2020 voor de helft uit eigen jeugdspelers bestaat. We zijn op de goede weg."

Verder gaf Brands aan dat hij een rustig transferwindow verwacht. "Je kan wel iemand halen, maar dat gaat ook weer een andere speler blokkeren. Vooralsnog gaan we ergens alleen op in als het iets is dat ons substansieel beter maakt. Of het moet voor de lange termijn heel interessant zijn. Op dit moment is dat niet aan de orde."

Brands liet maandagavond tegenover EDtv weten dat Sam Larsson (voorlopig) niet naar Eindhoven komt. "Larsson is een goede speler, maar wij hebben Steven Bergwijn", aldus Brands.