Jörgensen denkt Feyenoord-geheim te weten: Dat kan doorslaggevend zijn

Jörgensen denkt Feyenoord-geheim te weten: "Dat kan doorslaggevend zijn"

18-01-2017 12:05
10

Nicolai Jörgensen denkt te weten waarom het zo goed gaat met Feyenoord. Volgens de Deense spits is het van groot belang dat niet alleen zijn hij, maar ook zijn teamgenoten scorend vermogen hebben. Dat is dit seizoen het geval bij Feyenoord, dat gezien wordt als een hecht en sterk collectief.

"Natuurlijk wil je als spits scoren", zegt Jörgensen tegen het Algemeen Dagblad. "Maar ik ben tweemaal kampioen geworden met FC Kopenhagen en in die seizoenen heb ik geleerd dat een elftal dat als een hecht blok het juiste resultaat boekt, een geweldig gevoel geeft. De manier waarop dat soms gebeurt op een middag waarop het niet loopt, dat kan doorslaggevend zijn. Dat gevoel proef ik bij Feyenoord ook."

"En dan klinkt het cliché, maar wij willen kampioen worden", gaat de topscorer en assistkoning van de Eredivisie verder. "Als ik dan minder scoor dan voor de winterstop, maar bijvoorbeeld meer assists lever? Prima. Het gaat om iets dat groter is dan een individuele prestatie."

Trainer Giovanni van Bronckhorst is het eens met de goalgetter. "Het gevoel in de hele groep is goed. Dat is anders dan vorig seizoen. De focus is er voortdurend. De jongens hebben veel voor elkaar over." Feyenoord is momenteel koploper van de Eredivisie. Komende zaterdag spelen de Rotterdammers een thuiswedstrijd tegen Willem II.