Update: Tobbend De Graafschap gaat de markt op: 'Eigenlijk in alle linies'

Update: Tobbend De Graafschap gaat de markt op: 'Eigenlijk in alle linies'

21-01-2017 15:49
6

Henk de Jong hoopt op versterkingen bij De Graafschap. De kersverse trainer van de 'Superboeren' weet het tij voorlopig ook niet te keren in Doetinchem.

De Graafschap verloor vrijdag in eigen huis pijnlijk van FC Den Bosch (0-3). Onder De Jong was dat de tweede nederlaag op rij. "Ik hoop dat we er nog wel een of twee spelers bij krijgen", laat hij weten aan De Gelderlander. "We hebben een speler nodig die het team neerzet en ook zou ik graag iemand zien met diepgang in zijn spel."

Over de inzet van de huidige spelersgroep klaagt de Friese trainer niet. "De spelers werken keihard en trainen goed. Ze vormen ook een goed team, maar op een of andere manier zit het dit seizoen heel diep. Ze zijn soms te lief."

De Jong vindt dat het tempo omhoog moet bij de huidige nummer zeventien van de Jupiler League. "Ik heb ze de vraag gesteld hoe de brandweer uitrukt. Sprintend of joggend? Sprintend natuurlijk, we zullen moeten gaan als de brandweer. Maar let op, over drie maanden staan we hier anders."

Update 15.49: Peter Hofstede, technisch manager in Doetinchem, laat aan Omroep Gelderland weten dat er financiële ruimte is voor versterkingen. "Je zou bijna zeggen: waar moet je beginnen als je naar vanavond kijkt? Centraal achterin is het kwetsbaar, eigenlijk in alle linies. Ja, er is wel iets mogelijk. Vanuit de eigen begroting. We zitten er bovenop, maar op dit moment is niets concreet." De Graafschap zou minimaal twee spelers willen aantrekken. Hofstede heeft tot 31 januari.