'Koeman incasseert afzegging en schakelt door naar Chelsea-routinier'

'Koeman incasseert afzegging en schakelt door naar Chelsea-routinier'

22-01-2017 12:45
1

Na het mislopen van José Fonte lijkt Ronald Koeman zijn pijlen te richten op een andere verdediger. Branislav Ivanovic van Chelsea staat sinds dit weekend bovenaan het verlanglijstje.

Dat meldt The Daily Mail zondag. Fonte koos vrijdagavond definitief voor een overstap van Southampton naar West Ham United, waardoor Everton en Koeman doorschakelen naar alternatieven. Eén van de doelwitten zou Ivanovic zijn.

Het is niet uitgesloten dat de 32-jarige Serviër, die sinds januari 2008 onder contract staat bij Chelsea, mag vertrekken. Onder Antonio Conte is hij geen vaste waarde meer. De Italiaanse manager kiest voor een driemansverdediging, waardoor er minder plek is voor Ivanovic. Wil Chelsea bovendien nog wat aan hem verdienen, dan moet hij vanwege zijn aflopende contract in januari verkocht worden.

Bij Everton moet Ivanovic de opvolger worden van Phil Jagielka. De aanvoerder kan niet leven met zijn reserverol op Goodison Park en lijkt in de zomer of zelfs al in januari afscheid te willen nemen. Koeman gaat in elk geval niet voor een vertrek van Jagielka liggen. Sunderland heeft interesse.